Tratamente pentru vergeturi

Vergeturile apar când se pune tensiune pe piele și capacitatea elastică este depășită. Acest lucru se întâmplă când este vorba de o creștere bruscă in greutate (in sarcina, de exemplu), iar pielea este tracționată rapid și fibrele de colagen din derm se rup.


Tratamentul vergeturilor vizează reorganizarea fibrelor de colagen, iar cel mai eficient este tratamentul cu dermapen sau cu radiofrecvență bipolară fracționată. In acest tip de tratament impactul pe epiderma este minim – formează o arsură superficială care se vindeca in 4-5 zile – in schimb, efectul este maxim pe derm. Radiofrecvența bipolară fracționată are puterea de a stimula producerea de noi fibre de colagen, dispuse in rețea strânsă, si celule fibroblastice.


Dupa tratament, vergetura devine mai subtire, mai putin reliefată si de culoarea pielii normale. Pentru a potenta efectele tratamentului cu radiofrecvență se pot intercala sedințe de tratament prin mezoterapie. Mezo presupuneterapia injectarea de Acid Hialuronic, antioxidanti, vitamine si substante care actioneaza pe vergeturile vechi si noi.
 

 
{formbuilder:NzM0Mzc=}